24x7.lt
Blogas burnos kvapas: galimos priežastys ir kaip jo atsikratytiKruopščiai valote dantis du kartus per dieną, bet vis tiek kankina nemalonus kvapas iš burnos? Pakalbėkime apie tai, kaip maloniau jaustis ir jums, ir tiems, kurie su jumis bendrauja. Blogas burnos kvapas ne tokia jau reta problema, kenkianti gyvenimo kokybei, nes kalbėdami su žmogumi jaučiame, švelniai tariant, diskomfortą. Pabandysime apžvelgti, kokios šios nemalonios problemos priežastys ir kaip jų išvengti. Jeigu vakar per vakarienę padauginote česnako, tai visai ne problema, tai tik laikinas nemalonumas. Visai kitas reikalas, kai nuolatinį blogą kvapą iš burnos jaučiate jūs ir – kas baisiausia – aplinkiniai.
daugiau
Pasitikrinkite, ar jūsų organizmas reikalauja detoksikacijosVakare per draugo gimtadienį ar šiaip eilinės išvykos į miestą metu prisivalgėte, kiek tik telpa, ir jau kitą rytą ar dar ir tą patį vakarą jaučiatės nepaprastai apsunkę? Ši situacija tikriausiai pažįstama kiekvienam, o apsunkimo jausmas tikrai nėra malonus. Žinoma, po tokių maisto kiekių sau tikriausiai pasižadėsite kitą dieną valgyti kur kas mažiau ar bent parai apskritai pamiršti, kad turite skrandį, tačiau tai ne išeitis. Save prižiūrėti ir klausyti organizmo siunčiamų signalų reikia kasdien, mat kitaip gali grėsti itin rimtos sveikatos bėdos, o laiku neatkreipus dėmesio ir nepradėjus organizmo valymo, bloga savijauta kamuoti gali ilgą laiką.
daugiau
Ką valgyti po treniruotės?Jei intensyviai sportuojate, tuomet turėtumėte ir tinkamai maitintis tam, kad būtumėte sveiki ir žvalūs. Ypač svarbu – sveiki užkandžiai po treniruotės. Štai kokius 6 dalykus huffingtonpost.com siūlo turėti omenyje, jei norite jaustis žvalūs, energingi ir numesti nereikalingus kilogramus.

Užkandžiaukite praėjus 30–60 minučių po treniruotės
Jei itin intensyviai plušote sporto salėje, labai ilgai nelaukite ir nekankinkite organizmo – užkąskite ko nors. Sportuodami suaktyviname raumenis, sąnarius ir kaulus, todėl organizmas per treniruotę išnaudoja visus resursus.

daugiau
Aromaterapijos specialistė Rima Balaišienė – apie eterinių aliejų rūšis ir veiksmingiausius deriniusImunitetą svarbiausia stiprinti tarpsezoniu – rudenį arba pavasarį, mat būtent tada, kuomet keičiasi gamta, žmogaus organizmas tampa itin jautrus, o jo imuninė sistema būna ypač susilpnėjusi. Šią problemą itin efektyviai išspręsti gali aromaterapija, jau nuo seno naudojama kaip visiškai natūralus ir veiksmingas profilaktikos ir gydymosi metodas. Apie eterinius aliejus, jų savybes ir panaudojimo būdus siekiant stiprinti imuninę sistemą bei gydytis įvairias ligas portalui Ji24.lt pasakoja aromaterapijos specialistė, lektorė, kosmetologė ir aromakosmetologijos pradininkė Lietuvoje Rima Balaišienė
daugiau
9 patarimai sveikesniems dantims ir malonesniam burnos kvapuiKaip palaikyti burnos higieną ir švarius dantis? Reguliarus dantų valymas šepetėliu ir dantų siūlu – dar ne viskas! Yra dar keli dalykai, kuriuos turėtumėte padaryti. Jei dienos metu neturite galimybės išsivalyti dantų ar pasigavote infekciją, o vizitas pas gydytoją dar tik po savaitės, pasinaudokite šiais vertingais patarimais, kuriuos siūlo care2.com.

Gerkite daug vandens
Vanduo puikiai išplaus maisto likučius ir suaktyvins seilių gamybą. Geriau negerkite vandens su citrina, nes vaisių rūgštis sukelia dantų ėduonį. Atkreipkite dėmesį, jog sportiniai gėrimai taip pat turi daug nereikalingo cukraus ir rūgščių, todėl neigiamai veikia jūsų dantis. Norite paįvairinti vandens skonį? Įtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės, įlašinkite citrusinio aliejaus. Galite įmesti kelis agurko gabaliukus ar šviežios mėtos lapelius.

daugiau
Tobulėkime kartu. Meditacija – dvasinės pusiausvyros atkūrimo būdas. Pratimas su žvakės liepsnaApie meditaciją bei jos teikiamą naudą parašyta daugybė knygų bei straipsnių, sukurta nemažai filmų ir specialių įrašų. Šiais laikais įvairiausios meditacijos technikos yra lengvai prieinamos praktiškai visiems. Taigi, viskas, kas žmogui yra reikalinga, kad jis taptų laimingas, jam jau yra paduota. Tačiau su straipsniais apie dvasines praktikas panaši situacija, kaip ir su straipsniais apie sveiką mitybą ar mankštą: žmogus perskaito ir pagalvoja, kad kada nors būtinai disciplinuotai medituos. Kada nors...
daugiau
Netradicinis būdas stresui įveikti – sodinimasKas trečias žmogus darbe patiria įtampą, kas penktas dėl jos išeina iš darbo, o per metus praleidžiamos nesuskaičiuojamos darbo valandos dėl streso sukeltų sveikatos negalavimų – tokia šių dienų statistika. Pasak psichologų, norint išvengti neigiamų, kartais labai skaudžių pasekmių, būtina imtis priemonių stresui suvaldyti. Kaip vieną tokių jie įvardija sodininkystę. „Realiai mūsų gyvenime stresinių situacijų nėra daugiau nei anksčiau, tiesiog daugumą jų susikuriame patys. Gyvename tarsi vadovaudamiesi moto „darbo daugiau, laiko mažiau“, dėl didžiulio tempo nelieka laiko nei artimiesiems, nei pomėgiams, ką jau kalbėti apie save?, – sako medicinos psichologė Nijolė Liubinskienė.
daugiau
Smegenų veiklą ir atmintį gerinantys maisto produktaiŠiandien turbūt nieko nestebina artimųjų ir pažįstamų nusiskundimai suprastėjusia atmintimi. Dažniausiai tai yra streso, pervargimo ir netinkamos mitybos rezultatas. Mes dažnai pamirštame atlikti svarbius darbus, o kartais net sunku prisiminti, kas buvo vakar. Vienas svarbiausių ir pagrindinių veiksmų šioje situacijoje – pasirūpinti sveika mityba. Neurofiziologai teigia, jog tie žmonės, kurie dažnai vartoja tam tikrus maisto produktus, pasižymi puikia atmintimi. Siūlome perskaityti sąrašą produktų, kuriuos rekomenduojama valgyti, jeigu norite išsaugoti proto aiškumą ir pagerinti atmintį.
daugiau
Norite sutvirtinti krūtinės raumenis? Padės specialios jogos pozosJeigu manote, kad užsiimti joga yra labai paprasta ir lengva, labai klystate. Tam, kad meistriškai atliktumėte daugelį jogos pozų, tenka nemažai praktikuotis, tačiau patikėkite – rezultatai jus tikrai padžiugins ir nustebins. Joga puikiai tinka tiems, kurie nori sutvirtinti įvairius kūno raumenis ar tiesiog pagerinti laikyseną, negana to, ji efektyviai pagerina ir bendrą emocinę savijautą bei puikiai atpalaiduoja, tad kodėl gi neišmėginus? Šįkart atrinkome jums jogos pozas (asanas), kurios bene efektyviausiai stiprina krūtinės raumenis. Šie pratimai padės norinčioms turėti dailią krūtinę ar siekiančioms atgauti puikias formas po gimdymo ar atsikračius daug nereikalingų kilogramų.
daugiau
Produktai, mažinantys cholesterolio kiekį kraujyjeSutikite, padidėjęs cholesterolis itin dažnai pasitaikanti bėda, kelianti sveikatos sutrikimų. Ir tam nemažai įtakos turi mityba, kuri priklauso tik nuo mūsų pačių. Ką dėti į burną, kad sau nepakenktume, o kaip tik – išvalytume organizmą, o cholesteroliui parodytume duris? Išklausykime dietologės Sarah Davis patarimų. Balkšvojo gysločio sėklų luobelės (maistinės skaidulos). Dietologė tikina, kad tai vienas geriausių būdų atsikratyti padidėjusio cholesterolio kiekio, be to, šios maistinės skaidulos dar vadinamos „organizmo šluota“, kadangi šalina toksinus, padeda, kai kamuoja užkietėję viduriai, taip pat reguliuoja svorį. Šias sėklų luobeles galite berti į jogurtą, pusryčių košes, dribsnius, varškę ir panašiai. Taip pat patartina vartoti kuo daugiau vandens.
daugiau
2251 - 2260 iš 2789 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  221 222 223 224 225 226 227 228 229 230  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke